[vc_row][vc_column][vc_column_text dike_custom_id=”dike_custom_5d4179e405841” hidden_markup_01=”” dike_vc_custom_id=”dike_vc_custom_5d4179e409ba1” hidden_markup_desktop=”” hidden_markup_laptop=”” hidden_markup_tablet=”” hidden_markup_ipad=”” hidden_markup_mobile=”” hidden_markup_small_mobile=””]Uvod

 

1.1.Općim uvjetima prodaje robe, bliže se određuju uvjeti kupovine i plaćanje robe, način, uvjeti i rokovi isporuke i montaže robe, kao i pravo reklamacije za kupljenu robu.

Kupovinom putem sajta potvrđujete da se slažete sa uvjetima online kupovine, definisanim ovim Ugovorom.

1.2.Provjerite da li ste pročitali i razumjeli sve odredbe Ugovora prije nego što izvršite narudžbu robe, i time u potpunosti prihvatite sve ovdje, u Ugovoru, navedene uvjete.

1.3.Opći uvjeti prodaje-kupoprodajni ugovor je dostupan i može se zaključiti samo na bosanskom jeziku.

CIJENE I NAČIN PLAĆANJA

.2.1. Cijene za proizvode su izražene u konvertibilnim markama (KM), sa uračunatim PDV-om, u iznosu od 17%. U istaknute cijene su uračunati troškovi isporuke robe, na adresu Kupca (koje snosi Prodavac, ukoliko vrijednost robe koja se isporučuje, prelazi iznos od 300 KM, dok troškovi isporuke robe, čija vrijednost je manja od naznačenog iznosa, snosi Kupac.)

Cijene za proizvode su podložne promjenama sve do trenutka dobijanja potvrde za narudžbe.

2.2. Poručene proizvode iz našeg prodajnog asortimana, možete platite na sljedeći način:

2.2.1. Plaćanje pouzećem

2.2.2. Plaćanje preko računa

2.3. Kod plaćanja pouzećem, Vašu narudžbu plaćate u gotovini, prilikom isporuke, neposredno dostavljaču kurirske službe.

2.4. Vašu narudžbu možete platiti direktnom uplatom na račun Prodavca, Raiffeisen banka, račun br. 1610000191290025, uz obavezno navođenje poziva na broj koji se generiše prilikom naručivanja. Smatra se da je narudžba izvršena od momenta kada novac pristigne na račun Prodavca. Plaćanje se vrši standardnom uplatnicom, u bilo kojoj banci ili pošti, na teritoriji Bosne i Hercegovine.

2.5. Sva plaćanja bit će izvršena u lokalnoj valuti Bosne i Hercegovine-konvertibilna marka (KM).

2.6. Cijena dostave iznosi 9,50 KM (do 30 kg)

Izjava o zaštiti privatnosti korisnika

U ime Globo Lux d.o.o, obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo osnovne, neophodne podatke o kupcima/korisnicima, te podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne, da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima, kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Globo Lux d.o.o. (i poslovni partneri), odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Poručivanje i zaključivanje Ugovora

 

3.1. Poručivanje robe online, vrši se putem sajta na način definisan u dijelu „ Uvjeti kupovine robe“. Samo punoljetna lica mogu na ovaj način vršiti poručivanje robe.

3.2. Poručivanje robe putem online prodavnice mogu vršiti fizička lica, uz uvjet da je mjesto isporuke na teritoriji Bosne i Hercegovine.

3.3. Pri poručivanju robe online, molimo Vas da imate u vidu činjenicu da može doći do razlike u nijansama boja proizvoda prikazanih na Vašem računaru i stvarnog izgleda proizvoda, zbog reprodukcija boja na kompjuteru.

UVJETI KUPOVINE ROBE

4.1. Da bi izvršio kupovinu robe, Kupac je u obavezi da se na zvaničnom sajtu Globo Lux d.o.o. www.globo-lighting.ba( u daljem textu Prodavac) prethodno registruje. Registracija se vrši popunjavanjem formulara na linku Login, a na način definisan „Uputstvom za zaključivanje ugovora-kupovinu“

4.2. Kupac registracijom potvrđuje sljedeće:

 

  1. da je u potpunosti upoznat i da prihvata Uvjete kupovine i odrebe ugovora o prodaji
  2. tačnost i potpunost u obrascu navedenih podataka
  3. da daje izričitu saglasnost da Globo Lux d.o.o. može, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka, obrađivati lične podatke naznačene u narudžbi, za potrbe vlastitih evidencija i da nevedene podatke može davati trećim licima, u svrhu slanja Kupcima obavještenja o marketinškim aktivnostima (SMS poruke, e-mail obavještenje, slanje kataloga itd.), sve uz obavezu zaštite podataka Kupaca, kao i sprećavanja eventualnih zloupotreba. Detaljnije možete pogledati u dijelu „Sigurnost podataka“.

 

  1. Način, uvjeti i rokovi isporuke

5.1.Prodavac je u bavezi da obezbjedi isporuku kupljene robe.

5.2. Prodavac zadržava pravo pozivanja Kupca radi provjere podataka iz narudžbenice. U slučaju da podatke nije moguće provjeriti, Prodavac zadržava pravo otkazivanja narudžbenice, o čemu će Kupac biti obavješten putem e-maila, koji je naveo prilikom registracije.

5.4. Prodavac je u obavezi da kupljenu robu isporuči najkasnije u roku od 10 radnih dana, od momenta potvrđivanja narudžbe.

5.5. Kupac ima mogućnost, lično preuzeti željene artikle, u našem prodajnom centru, u Vitezu.

U slučaju da isporuka robe nije moguća krivicom Kupca, Prodavac ima pravo da Kupcu naplati realne troškove prilikom ponovljene isporuke robe. Kao dokaz da je isporuka pokušana, Kurirska služba će dostaviti potvrdu koja obavezno sadrži tačno vrijeme i ime i prezime lica koje je pokušalo dostavu robe. Smatra se da isporuka nije realizovana krivicom Kupca, ukoliko je pokušana najmanje dva puta, od strane Kurirske službe.

5.5. Prilikom isporuke robe, Kurirska služba je u obavezi da Kupcu dostavi prateću dokumentaciju, na kojoj će Kupac potvrditi da mu je roba isporučena.

5.6. Obzirom da se roba isporučuje u orginalnom pakovanju, Kupac je u obavezi da samostalno izvrši montažu kupljene robe.

5.7. Kupac je odgovoran za odlaganje ambalaže, u skladu sa Zakonom, u kojoj je bio upakovan kupljeni proizvod.

5.8. Prilikom preuzimanja robe, Kupac je u obavezi da prekontroliše sadržaj paketa, jer se naknadne reklamacije, u pogledu količine i oštećenja paketa, neće uvažavati.

  1. Saobraznost robe i reklamacije

6.1 Ukoliko se konstatuje da je isporučena roba oštećena, nekompletna ili da nije u funkcionalnom stanju, Kupac ima pravo na reklamaciju iste. Prijava reklamacija može se izvršiti putem e-maila info@globo-lighting.ba ili putem telefona +387 63 818 799, ponedjeljak-petak, od 08:00-16:00h.

6.2. Prodavac je odgovoran za eventualnu nesaobraznost na robi u roku od dvije godine, od dana prelaska rizika za kupljenu robu Kupca, odnosno, od dana izvršene isporuke robe.

6.3. Prodavac će nesaobraznost robe otkloniti popravkom bez plaćanja naknade ili će izvršiti zamjenu nesaobrazne robe.

6.4. Ako otklanjanje nesaobraznosti nije moguće niti popravkom, niti zamjenom robe, Kupac može da zahtjeva umanjenje ugovorene cijene ili da izjavi raskid Ugovora o prodaji, pri čemu se Kupcu vraća cjelokupan uplaćeni iznos.

6.5. Prodavac je dužan da osnovanu reklamaciju realizuje u zakonskom roku, od dana donošenja odluke o njenoj opravdanosti.

OSTALI UVJETI

7.1. Ukoliko neka od odredbi ovih općih uvjeta, postane nevažeća, to ne utiče na važnost ostalih odredbi i Općih uvjeta kao cjeline.

7.2. Na odnose nastale putem online kupovine, između Prodavca i Kupca, primjenjuju se odredbe Zakona o elektronskoj trgovini i drugi propisi koji kontrolišu ovu oblast.

7.3. Prodavac neće snositi odgovornost za štetu koja može nastati za Kupca ili treća lica usljed:

  1. zloupotrebe ličnih podataka u svrhu naručivanja proizvoda
  2. neautorizovanog korištenja korisničkog imena i lozinke, ili radnje koja je povezana sa takvim korištenjem
  3. upotrebe ili zloupotrebe korištenja usluge online prodavnice, ako predmetna šteta nije nastala krivicom zaposlenog kod Prodavca.

7.4. U slučaju eventualnog spora, ukoliko ugovorne strane isti ne riješe mirnim putem, nadležan za rješavanje je Općinski Sud u Vitezu.

VLASNIČKA PRAVA I INFORMACIJE O PRODAVCU

8.1. Bilo koja upotreba ovog sajta ili općih uvjeta prodaje Globo Lux d.o.o., u cjelini ili djelimično njihovo kopiranje i čuvanje, od strane trećih lica, bez dozvole Globo Lux d.o.o., strogo je zabranjeo.

8.2. Osnovni podaci o Prodavcu su:
Globo Lux d.o.o. Vitez
Poslovni Centar 96
72250 Vitez
ID broj:     4236621670008
PDV broj: 236621670008
Tekući račun: Raiffeisen Bank (161-00001912900-25)
Telefon: +387 63 818 799

Za sva pitanja i primjedbe, za prodaju putem online prodavnice, možete nam pisati na mail info@globo-lighting.ba[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]