Globo vanjska rasvjeta: Izbor za čarobne ljetne večeri

vanjska rasvjeta, solarna rasvjeta, globo lighting

Sadržaj:

 

Uvod

Idealna i kvalitetna vanjska rasvjeta svako druženje u vašem dvorištu učiniće nezaboravnim i prijatnim. Kada se tokom ljeta svaka naša aktivnost preseli u vrtove i dvorišta, najbitnije je da imate vanjsku rasvjetu koja će vanjski prostor učiniti prelijepim i funkcionalnim.

Globo Lighting nudi vam sjajan popust od 20% na kompletan asortiman vanjske i solarne rasvjete do kraja jula kako bi u ovim tropskim večerima maksimalno uživali sa svojim prijateljima! Za vas smo istražili kako da odaberete najbolju opciju kada je u pitanju vanjska rasvjeta. Na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine i zašto je vanjska rasvjeta važna otkrićemo vam u nastavku. 

Do tada, pogledajte naš asortiman vanjske i solarne rasvjete i upoznajte se sa našom širokom ponudom rasvjete za sve potrebe! Iskoristite sjajan popust na vanjsku i solarnu rasvjetu od 20% do kraja jula!

Zašto je važna dobra vanjska rasvjeta?

Dobra vanjska rasvjeta ima dve glavne funkcije a to su: funkcionalnost i estetika. To je upravo ono što vam je i potrebno za svako druženje sa prijateljima u vašem vrtu – dobra atmosfera i funkcionalan prostor. Dobra vanjska rasvjeta ne samo da estetski uljepšava vaš prostor, već i povećava sigurnost i funkcionalnost. 

Pravilno postavljena rasvjeta može stvoriti željenu atmosferu za različite prilike, od opuštenih večeri do elegantnih zabava. U zavisnosti od toga koju atmosferu najviše priželjkujete, izabraćete vanjsku rasvjetu. Prelijepe HILAIRO  i CANDELA vanjske svjetiljke su idealan izbor za vas ako želite da stvorite romantično okruženje.

Za najbolju funkcionalnost u vašem vrtu ili dvorištu, predlažemo HELGA i GANTAR vanjsku rasvjetu. Njihova snaga sijalice donijeće vam funkconalnost i savršeno osvijetljen dio vrta ili dvorišta u kojem se nalazite.

Kako odabrati najbolju vanjsku rasvjetu

Ukoliko ipak ne znate koja vanjska rasvjeta je najbolji izbor za vas, upoznaćemo vas sa nekoliko vrsta vanjske rasvjete kako bi dobili bolji uvid u to koji izbori postoje.

Postoji nekoliko vrsta vanjske rasvjete koju možete odabrati, svaka sa svojim jedinstvenim prednostima i primjenama. Razmislite o vrsti rasvjete koja odgovara vašem prostoru. To može uključivati zidne svjetiljke, stubne svjetiljke, reflektore ili dekorativne svjetiljke koje stvaraju ambijentalno osvjetljenje.

vanjska rasvjeta, globo lighting

Snaga i svjetlosni izvor

Važno je odabrati rasvjetu koja će pružiti dovoljno svjetla za vaše potrebe, ali istovremeno biti energetski učinkovita i dugotrajna. Provjerite koliko svjetla vam treba za osvjetljenje vašeg prostora. LED sijalice se često koriste zbog svoje energetske učinkovitosti i dugotrajnosti.

Dizajn

Estetika je takođe važna. Odaberite rasvjetu koja će se uklopiti u stil vašeg doma i dodati mu dodatnu vrijednost. Ovaj segment zavisi od pojedinca do pojedinca. Oni kojima je najvažnija funkcionalnost najmanje pažnje će obratiti na estetiku, a sa druge strane, oni koji žele da njihov vrt izgleda  besprijekorno, obratiće pažnju i na estetiku.

Otpornost na vremenske uslove

Budući da će vanjska rasvjeta biti izložena kiši, snijegu i suncu, važno je odabrati rasvjetu koja je otporna na vremenske uslove kako bi trajala dugi niz godina. Veliki broj vanjske rasvjete, koju u ponudi ima Globo Lighting, je prilagođena svim vanjskim i vremenskim uslovima.

Ne propustite idealnu priliku ovog jula i iskoristite 20% popusta na naš cjelokupni asortiman vanjske i solarne rasvjete. Sve što nudimo u ovim kategorijama sada je na sniženju, samo trebate odabrati ono što najbolje odgovara vašim potrebama i uživati sa prijateljima u vašem vrtu.

Solarna rasvjeta: ekološki prihvatljiva opcija

Globo Lighting pored mnogih vrsta rasvjete, nudi i solarnu rasvjetu koja dobija na popularnosti. Solarna rasvjeta postaje sve popularnija zbog svoje ekološke prihvatljivosti i ekonomske isplativosti. Ova vrsta rasvjete koristi sunčevu energiju za napajanje, što je čini savršenom opcijom za vanjsko osvjetljenje.

Prednosti solarne rasvjete

Solarne lampe donose niz prednosti koje je čine popularnim izborom za vanjsko osvjetljenje. Evo detaljnijeg objašnjenja o prednostima solarnih svjetiljki:

  • Niske troškove održavanja: Solarna rasvjeta koristi sunčevu energiju za napajanje, što smanjuje potrebu za žičanim priključcima i dodatnim troškovima električne energije. Nakon početne investicije kupovinom solarnih svjetiljki, troškovi održavanja su minimalni jer ne zahtijevaju redovnu zamjenu baterija ili troškove električnog punjenja.

 

  • Ekološka održivost: Solarna rasvjeta smanjuje ekološki trošak jer koristi obnovljiv izvor energije – sunčevu svjetlost. Ne prenosi štetne plinove ili stvara otpadne proizvode kao što to čine konvencionalni izvori energije poput fosilnih goriva.

 

  • Fleksibilnost u postavljanju: Solarna svjetla može se postaviti gotovo bilo gdje gdje ima dovoljno sunčeve svjetlosti, što pruža veću fleksibilnost u planiranju vanjskog osvjetljenja. Nema potrebe za pravljenjem dodatnih rupa ili polaganjem žica, što olakšava instalaciju i omogućava brže postavljanje novih svjetala ili premještanje postojećih.

 

  • Automatsko uključivanje i isključivanje: Većina solarnih svjetala opremljena je senzorima koji automatski prepoznaju potrebu za svjetlom, uključujući kad padne noć i automatski se isključuju kad svane dan. To ne samo da olakšava njihovo korištenje, već i štedi energiju.

 

  • Poboljšana sigurnost: Svjetla oko kuće ili posjeda često se koriste i za poboljšanje sigurnosti. Solarna rasvjeta omogućava osvjetljenje tih područja bez dodatnih troškova, što može doprinijeti smanjenju rizika od provale ili nezgoda.

 

Kako maksimalno iskoristiti vanjsku rasvjetu za romantične večeri

Kada ste odabrali pravu vanjsku ili solarnu rasvjetu, vrijeme je da je iskoristite za stvaranje magičnih ljetnih večeri.

vanjska rasvjeta, globo lighting

Postavljanje rasvjete u slojevima

Kombinujte različite vrste rasvjete kako biste stvorili dubinu i teksturu osvjetljenja u vašem prostoru.

Fokusiranje na ključne zone

Osvijetlite prostor oko stola ili stolica kako biste stvorili udobnu atmosferu za večernje druženje.

Korištenje toplih boja svjetla

Toplo bijelo ili žuto svjetlo stvaraju intimnu i ugodnu atmosferu, savršenu za romantične večere ili opuštene večernje razgovore.

Dodavanje dekorativnih elemenata

Razmislite o dodavanju ukrasnih svjetiljki ili svjetiljki s efektom plamena kako biste dodali dodatni vizuelni interes vašem vanjskom prostoru.

Zaključak

Globo vanjska rasvjeta nudi širok izbor rasvjete koja će vašem dvorištu ili vrtu donijeti sjajne ljetne noći. Bez obzira preferirate li običnu ili solarnu rasvjetu, pravilnim odabirom i postavljanjem možete pretvoriti vaš prostor u romantičnu oazu koja će ostati u sjećanju svima koji je posjete. 

Mjesec jul je idealan za pretvaranje vrta u vašu oazu mira i druženja! Uživajte u pogodnosti od 20% na cijeli asortiman vanjske i solarne rasvjete koju vam nudi Globo i izaberite najbolje za vas.

Za više inspiracije i informacija o našim proizvodima, kontaktirajte nas  i istražite naš asortiman koji je dizajniran da vašim vanjskim prostorom dodatno obogati svaku priliku. Uživajte u ljetu i neka svaka noć bude posebna uz Globo Lighting!

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.